WADIAH TRADING: PROGRAM PELABURAN TERHANGAT 2015

Saturday, March 31, 2012

Pasang (install) Alexa Rank untuk Website / Blog

Bagi pemasang iklan kedudukan atau ranking blog/website anda adalah sangat diperhatikan.Sebenarnya saya masih baru dalam dunia blogger ini masih lagi dalam proses untuk menambah ilmu hahaha..Jadi apa yang saya baca atau cari dari internet ingin saya kongsikan dengan anda semua. Ok..tak nak citer lebar2 kita terus ke topik asal. Jadi untuk mengetahui ranking blog/web anda saya cadangkan anda memasang Alexa Traffic Widget.cara-caranya adalah seperti berikut:
  1. Buka http://www.alexa.com/siteowners/widgets.Pilih yang mana anda berkenan, Masukkan URL Blog anda, dan klik Build Widget.
  2. Salin kod yang diberikan.
  3. Letakkan di gadjet HTML/JavaScript.

Friday, March 30, 2012

Melindugi IP adress pelawat blog

Kita boleh melindungi pengunjung berdasarkan ip adress.cara-caranya adalah dengan memasang widget pelindung ip adress yang boleh kita dapat secara FREE.Kalau ingin mencuba ikutilah langkah-langkah yang berikut:
  1. Buka http://www.ip now.org, kemudian pilih salah satu gambar yang ada spt dlm gambarajah di bawah.

  2. Pilih warna latar belakang dan teks, seterusnya klik Create My Image.
  3. Salin kod pada 'linked image'.
  4. Pada blog anda buka design-Page Element-Add Gadget-HTML/javascript dan paste, kemudian save.
  5. Lepastu susunlah ia ikut suka hati anda.


Thursday, March 29, 2012

Cara Automatik Post Entry terbaru blog ke facebook

Salam semua.Artikal ini hanya sekadar untuk berkonsi informasi tentang bagaimana cara automatik post entry blog ke facebook.Semua orang ada facebook, rangkaian sosial yang paling popular masa kini jadi jika anda ingin berkongsi entry-entry terbaru dari blog anda silalah ke RSS GRAFFITI on facebook.


  1. Log In ke Facebook anda
  2. Klik (Klik Here to Authorize RSS Grafiri)
  3. Allow for request for permission
  4. Klik Add Feed
  5. Paparan seperti gambarajah di atas akan keluar
  6. Masukkan feed url blog anda biasanya http://blog anda.blogspot.com/feeds/posts/default
  7. source name, nama blog anda
  8. source url, alamat blog anda mula dgn http://
  9. kemudian save

Selamat Mencuba...

Cara Automatik Post Entry terbaru blog ke facebook, twitter,dll

asslamulaikum, hari ni nak share satu laman web yang menyediakan fungsi untuk publish automatik entry terbaru kita ke facebook,mahupun twitter kita. Tak perlulah lagi nak copy link entry lepas tu nak post dekat facebook. Ni automatik akan buat.



Kalau nak cuba bolehla ke dlvr.it

Sunday, March 25, 2012

Cara Pasang Copyright Automatik Pada Blog

Artikel ini adalah cara-cara untuk menambahkan copyright pada blog anda seperti yang terdapat pada blog ini.Jika berminat boleh la mencuba....








<script language="javascript">
<!--
today=new Date();
y0=today.getFullYear();
</script>
<center>Copyright © All Rights Reserved 2011-<script language="JavaScript">
<!---Hide from old browsers
document.write(y0);
//end hiding--->
</script><a href="http://www.indexs12.blogspot.com"> indexs12</a></center>


Caranya:
  • Masuk ke Design - Page Element - add a gadget - HTML/Javascript
  • Salin kod di atas ikut turutan di HTML/Javascript
  • Edit alamat blog anda(merah) dan edit tahun blog anda bermula (hijau) dan Save
  • setkan kat bawah page element.
Selamat Mencuba...

Tuesday, March 6, 2012

Angry Bird free download

Demam Angry Bird semakin merebak!!!!!!

Kepada peminat Angry Bird bolehlah memuat turun game Angry Bird rio v1.1.0 cracked mainlah sepuas-puasnya...hehehehe..





Tidak inginkah anda jadi orang kaya dengan MODAL KECIL? 

INTERNET DOWNLOAD MANAGER 6.09 WITH PATCH

software ini merupakan enjin download yang terpantas buat masa ini kepada kaki download.korang boleh download dan grab apa saje dengan program ini.Memang laju..

Tips untuk patch:

1) Klik ‘Clear Previous Registration Data’
2) Copy serials tersebut dengan menekan butan ‘ C ‘ di sebelah serials yang diberi
3) Kembali kepada IDM klik pada Registration -> Registration
4) Masukkan apa sahaja pada First Name, Last Name dan Email
5) pastekan no serials yang telah anda copy tadi

Awas: untuk meneruskan kerja-kerja patch tersebut, sila exit IDM ini. Ia takkan berganjak walau selangkah sekali pon jika ia tidak di tutup dan jangan online atau connect internet dan jika ada idm yang lebih baru lagi jangan update jika tidak serial number akan fake..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...